Afdrukken

Wanneer je na het vissen nog aas over hebt, dan is het zonde om die weg te gooien. Je kunt je pieren en zagers dan inzouten zodat ze nog steeds bruikbaar zijn voor het vissen. Na het inzouten kun je ze in de diepvries of koelkast bewaren. Het ingezoute aas blijft in de diepvries maanden goed. De wintervis, waaronder de schar, is er dol op!

Het zouten van aas:

Zorg ervoor dat het aas schoon is. Leg het aas gelijkmatig verspreid over kranten. (gebruik een stapeltje tegen lekkage). Strooi een dikke laag keukenzout over het aas en wacht minimaal 3 uur zodat het vocht uit het aas in het zout en de krant is getrokken. Haal het aas uit het zout en doe deze op een schone krant en bestrooi deze opnieuw met zout en laat het aas een nacht onder het zout staan. Bewaar het aas hierna in een plastic zak in diepvries of koeling en doe er nog een beetje schoon zout bij.

Veel visplezier!